主页 > 高中 > 高考真题 > 2015年浙江高考英语完形填空翻译与解析

2015年浙江高考英语完形填空翻译与解析


2015年浙江高考英语完形填空翻译与解析
Since finishing my studies at Harvard and Oxford, I've watched one friend after another land high-ranking, high-paying Wall Street jobs. As executives(高级管理人员) with banks, consulting firms, established law firms, and major corporations, many are now  21  on their way to impressive careers. By society’s   22   , they seem to have it made.
 
21. A. much         B. never        C. seldom       D. well
22. A. policies       B. standards     C. experiments   D. regulations
 
On the surface, these people seem to be very lucky in life. As they left student life behind, many had a   23   drink at their cheap but friendly local bar, shook hands with Iongtime roommates, and   24    out of small apartments into high buildings. They made reservations at
restaurants where the cost of a bottle of wine   25    a college year's monthly rent. They replaced their beloved old car with expensive new sports cars.
 
23. A. last          B. least         C. second       D. best
24. A. cycled        B. moved       C. slid          D. looked
25. A. shared        B. paid         C. equaled      D. collected
 
The thing is, a number of them have   26   that despite their success, they aren’t happy. Some    27   of unfriendly coworkers and feel sad for eight-hour workweeks devoted to tasks they    28   . Some do not respect the companies they work for and talk of feeling tired and    29   . However, instead of devoting themselves to their work, they find themselves working to support the   30   to which they have so quickly become   31   .
 
26. A. advertised     B. witnessed     C. admitted     D. demanded
27. A. complain      B. dream        C. hear         D. approve
28. A. distribute      B. hate         C. applaud       D. neglect
29. A. calm          B. guilty       C. warm          D. empty
30. A. family        B. government   C. lifestyle    D. project
31. A. accustomed    B. appointed     C. unique         D. available
 
People often speak of trying a more satisfying path, and    32   in the end the idea of leaving their jobs to work for something they   33   or finding a position that would give them more time with their families almost always leads them to the same conclusion; it’ s    34   . They have loans, bills, a mortgage(抵押贷款)to   35   , retirement to save for. They recognize there’s something    36   in their lives , but it’s    37   to step off the track.
 
32. A. yet           B. also          C. instead         D. rather
33. A. let out         B. turn in       C. give up         D. believe in
34. A. fundamental    B. practical      C. impossible      D. unforgettable
35. A. take off         B. drop off      C. put off         D. pay off
36. A. missing        B. inspiring      C. sinking         D. shining
37. A. harmful        B. hard          C. useful         D. normal
 
In a society that tends to  38   everything in terms of dollars and cents, we learn from a young age to consider the costs of our   39    in financial terms. But what about the personal and social costs   40    in pursuing money over meaning? These are exactly the kinds of costs many of us tend to ignore — and the very ones we need to consider most.
 
38. A. measure        B. suffer         C. digest         D. deliver
39. A. disasters        B. motivations    C. campaigns      D. decisions
40. A. assessed        B. involved        C. covered       D. reduced
 
 
参考答案:
21.D    22.B    23.A    24.B    25.C    26.C    27.A    28.B    29.D    30.C
31.A    32.A    33.D    34.C    35.D    36.A    37.B    38.A    39.D    40.B